Het Zoet blog — Recept

Cuberdon cocktails

Cocktail Cuberdons Geldhof Recept

Verras deze zomer je vrienden met een lekkere cuberdon cocktail. In een vorige blogpost legden we uit hoe je van dit Gentse streekproduct zelf cuberdonsiroop kan maken. Die cuberdonsiroop kan je gebruiken om een aantal cocktails te maken. Cubergin & Tonic 3cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop 5cl Filliers Dry Gin 28 20cl Tonic (Fentimans of Fever Tree) Een paar framboosjes als garnituur Daiquiri Cuberdon 2cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop 4cl witte rum (Bacardi, Havana, ...) 4cl limoensap 1 neusje ter versiering  

Lees meer →


Hoe maak je zelf cuberdon siroop?

Cuberdons Cuberdonsiroop Dessert Geldhof Recept

Geldhof heeft een cuberdon siroop op de markt gebracht om je gerechten een extra toets te geven. Zo'n cuberdon siroop kan je perfect zelf maken. Als je cuberdons te lang hebt laten liggen en ze al een beetje beginnen versuikeren, kan je ze een tweede leven inblazen door ze te verwerken in een zelfgemaakte cuberdon siroop. Ideaal voor in dessertjes of cocktails! Zei daar iemand Cuberdon Gin Tonic? :)  Wat heb je nodig? 8 grote Cuberdons 12cl water 1 klein koffielepeltje ananassap. (een paar druppeltjes volstaan als je vers zuur ananassap hebt) (Voedsel)thermometer Bereiding Leg de cuberdons en het water...

Lees meer →


Receptje voor de BBQ: fruitpapillot met Cuberdons

BBQ Cuberdons Fruit Geldhof Recept

Een lekker dessertje voor na een BBQ. Boordevol fruit en lekkere Cuberdons van Geldhof. Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 mango 2 appels 1 limoen een handvol frambozen 8 cuberdons    Bereiding 1. Snij de mango en appel in stukjes.  2. Pers naar eigen smaak een beetje limoen uit over het fruit 3. Voeg de frambozen toe 4. Snij de cuberdons in 2 zodat ze makkelijker smelten 5. Maak 4 aluminiumpakketjes (papillot voor de professionals) gevuld met het fruit en de cuberdons 6. Leg 15 à 20 minuutjes op de BBQ   FEEST!    

Lees meer →


Receptje: Crème brulée met cuberon

Cuberdons Dessert Geldhof Recept

Een heel makkelijk en lekker dessertje met cuberdons: de crème brulée met cuberon van Sofie Dumont! (Dat rijmt. Kan geen toeval zijn!) Wat heb je nodig? 250 ml room 250 ml melk 5 eieren 100 g cuberdons (die kan je bij ons online kopen) witte en bruine suiker   Bereiding Scheid de eidooiers van het eiwit. Het eiwit hebben we niet nodig. (hier kan je wel nog ander lekkers mee maken) Vul een steelpannetje met de melk en doe er de cuberdons bij (Je snijdt ze best in 2 zodat ze sneller smelten) Laat opwarmen tot de cuberdons gesmolten zijn. Giet door een zeef...

Lees meer →