• Van maandag tot vrijdag voor 16u30 besteld, zelfde dag verzonden.
  • Mandje: 0

Het Zoet blog

Binnenkort niet meer het kleinste winkeltje van Mechelen

Ons winkeltje van 8m² is wat te klein geworden. Met een beetje spijt in ons hart maar met veel goede moed naar de toekomst hebben we besloten dat het tijd is om te verhuizen. Gelukkig niet ver, het is maar naar de overkant!

Weest gerust ons concept van het snoepwinkeltje zal blijven! Samen met Linde Van Eijnde van het grafisch bureau Roedel hebben we onze nieuwe winkel ingericht. De werken zijn gestart en binnenkort sturen we jullie allemaal bericht zodra we officieel openen!

Groeten!
Team ZOET


Heerlijke Chai Latte Wafeltjes

Je vrienden of familie eens goed verwennen? Of gewoon jezelf :-)
Deze heerlijke Chai Latte wafeltjes zullen zeker in de smaak vallen.

(Je kan dit ook met de andere drink poeders maken!)

1. Benodigdheden

  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 250gr kristalsuiker
  • 250gr boter
  • 3 eieren
  • 1/4 tas bruisend water
  • 1/4 tas melk
  • 4 koffielepeltjes Bar√ļ Chai Latte poeder

 

 

 

 

2. Bereiding

  • Smelt de boter op een zacht vuurtje
  • Voeg de suiker toe en meng met een houten lepel
  • Tijdens het roeren, voeg de bloem toe
  • Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg.
  • Klop het eiwit op in een afzonderlijke kom tot je de SOS Piet truck kan toepassen :-)
  • Voeg de melk en het water toe aan het deeg en meng dit goed.
  • Voeg het eiwit toe.
  • Voeg het Chai Latte poeder toe aan het deeg.
  • Het deeg is nu klaar om lekker waffeltjes te bakken.

3. Smullen!

 

ÔĽŅReceptje van Bar√ļ, zelf geprobeerd en gesmaakt!

 


Nieuw bij snoepzoet.be: Propercorn

Popcorn zoals je nooit eerder proefde: Propercorn is handmade, bevat weinig calorie√ęn, en is gluten- en tarwevrij.¬†En nu ook beschikbaar in Belgi√ę bij Zoet!¬†

'Mijn vader was de verschrikkelijkste kok, maar hij maakte de allerbeste popcorn.'¬†En zo is het hoe het Propercorn-verhaal begon. Samen met haar vader experimenteerde Cassandra Stavrou uren in de keuken om tot de perfecte popcorn te komen: lekker, glutenvrij, en met verse, natuurlijke ingredi√ęnten. Met de vijf verschillende smaken is Propercorn, popcorn done properly, anders dan andere popcorn. En met hun originele verpakking, de hipste ooit.¬†

Bovendien is het een gezonde snack met - afhankelijk van de smaak - per portie maximum 100 tot 130 calorie√ęn.¬†

Propercorn vind je bij Zoet in 5 verrassende smaken:
- Propercorn Lightly sea salted: zeezout maakt zoute popcorn nog lekkerder. 
- Propercorn Sour Cream & Chive: zure room en bieslook, verras bij het aperitief.
- Propercorn Sweet & Salty: voor de eeuwige twijfelaar, zoute én zoete popcorn tegelijk!
- Propercorn Sweet Coconut & Vanilla: heerlijk exotisch.

Propercorn bestellen (voor 17u besteld is volgende werkdag geleverd)!

Cuberdon cocktails

Verras deze zomer je vrienden met een lekkere cuberdon cocktail. In een vorige blogpost legden we uit hoe je van dit Gentse streekproduct zelf cuberdonsiroop kan maken. Die cuberdonsiroop kan je gebruiken om een aantal cocktails te maken.

Cubergin & Tonic

  • 3cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop
  • 5cl Filliers Dry Gin 28
  • 20cl Tonic (Fentimans of Fever Tree)
  • Een paar framboosjes als garnituur

Daiquiri Cuberdon

  • 2cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop
  • 4cl witte rum (Bacardi, Havana, ...)
  • 4cl limoensap
  • 1 neusje ter versiering

 


Hoe maak je zelf cuberdon siroop?

Recept: cuberdonsiroop maken

Geldhof heeft een cuberdon siroop op de markt gebracht om je gerechten een extra toets te geven. Zo'n cuberdon siroop kan je perfect zelf maken. Als je cuberdons te lang hebt laten liggen en ze al een beetje beginnen versuikeren, kan je ze een tweede leven inblazen door ze te verwerken in een zelfgemaakte cuberdon siroop. Ideaal voor in dessertjes of cocktails! Zei daar iemand Cuberdon Gin Tonic? :) 

Wat heb je nodig?

  • 8 grote Cuberdons
  • 12cl water
  • 1 klein koffielepeltje ananassap. (een paar druppeltjes volstaan als je vers zuur ananassap hebt)
  • (Voedsel)thermometer

Bereiding

  1. Leg de cuberdons en het water in een kookpotje en verwarm op een zacht vuurtje.
  2. Roer regelmatig zodat de cuberdons niet aan de pot beginnen kleven.
  3. Zorg dat dit alles niet begint te koken.
  4. Wanneer alle cuberdons opgelost zijn in het water, haal het kookpotje dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot 40¬į.
  5. Als de siroop deze temperatuur heeft, de temperatuur constant houden en het ananassap toevoegen.
  6. Laat het ananassap zich nu 15 min. mengen met de siroop en roer op regelmatige basis.
  7. Na 15 min. alles nog 1 maal opwarmen tot 80¬į.
  8. Koel al roerend af in een ijsbadje. (principe ‚Äúau bain marie‚ÄĚ).
  9. Giet dit alles in een fles met stop en bewaar in de koelkast.

Lijkt de siroop na een paar dagen terug wat stevig geworden? Gewoon even flink schudden als je hem uit de ijskast hebt gehaald. :)


Receptje voor de BBQ: fruitpapillot met Cuberdons

verse cuberdons op de barbecue
Een lekker dessertje voor na een BBQ. Boordevol fruit en lekkere Cuberdons van Geldhof.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 1 mango
  • 2 appels
  • 1 limoen
  • een handvol frambozen
  • 8 cuberdons¬†

 

Bereiding

1. Snij de mango en appel in stukjes. 

2. Pers naar eigen smaak een beetje limoen uit over het fruit

3. Voeg de frambozen toe

4. Snij de cuberdons in 2 zodat ze makkelijker smelten

5. Maak 4 aluminiumpakketjes (papillot voor de professionals) gevuld met het fruit en de cuberdons

6. Leg 15 à 20 minuutjes op de BBQ

 

FEEST!

 

 


Receptje: Crème brulée met cuberon

Een heel makkelijk en lekker dessertje met cuberdons: de crème brulée met cuberon van Sofie Dumont! (Dat rijmt. Kan geen toeval zijn!)

Wat heb je nodig?

  • 250 ml¬†room
  • 250 ml melk
  • 5¬†eieren
  • 100 g cuberdons (die kan je bij ons online kopen)
  • witte en bruine suiker

 

Bereiding

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit. Het eiwit hebben we niet nodig. (hier kan je wel nog ander lekkers mee maken)

  2. Vul een steelpannetje met de melk en doe er de cuberdons bij (Je snijdt ze best in 2 zodat ze sneller smelten)

  3. Laat opwarmen tot de cuberdons gesmolten zijn. Giet door een zeef in een kom. 

  4. Giet de 5 eidooiers en de room erbij en mix het goed onder elkaar. (Je kan eventueel nog een beetje kleurstof toevoegen om de kleur terug iets meer roos te maken.)

  5. Verwarm de oven voor op 90 graden.

  6. Giet het mengsel in potjes. Zet 1u in de oven op 90 graden. 

  7. Haal de crème brulée uit de oven en laat hem afkoelen in de koelkast. 

  8. Maak een mengeling van bruine en witte suiker en bedek de bovenkant van de crème brulée ermee. Met een bunzenbrandertje brand je zachtjes de suiker tot een krokant laagje. 

 

Je ziet het jezelf niet niet maken? Geen probleem. Hier is een filmpje waarin Sofie Dumont maakt. Ze toont ineens ook hoe je crème brulée vanille en citroengras maakt.


Nieuw: Rawbite fruit- en notenrepen


Raw-Bite fruit- en notenrepenWat denk je van een zoet én gezond genotmoment; word je daar niet instant blij van? 

Rawbite fruit- en notenrepen zijn biologische snackbars uit Denemarken. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij en bevatten alleen natuurlijke fruitsuikers. Dat ze ‚Äúrauw‚ÄĚ zijn wil zeggen dat de ingredi√ęnten op niet meer dan 40 graden Celsius zijn verwarmd, hierdoor blijft hun voedingswaarde in tact.

De Rawbite notenbars kan je eten zonder schuldgevoel, er zitten namelijk enkel noten en fruit in!

Deze Rawbite dadelbars zijn beschikbaar in 6 verschillende smaken:

Verkrijgbaar per stuk voor ‚ā¨2

Nu bestellen

Wat zeggen onze proefkonijnen ervan?


Nieuw: Generous glutenvrije koekjes

Naast onze glutenvrije snoepjes, hebben we iets nieuw in ons aanbod: glutenvrije en biologische koekjes van Generous

Maak kennis met de gezelligste koekjesfamilie van Belgi√ę: familie Generous! Net als een echte familie hebben ze elk een andere smaak, maar ze zijn allemaal biologisch en glutenvrij.

Het zit hem niet in de genen van deze familie, maar in de gluten! Al de producten van Generous zijn glutenvrij en worden bereid in een atelier dat ook 'glutenvrij gecertificeerd' is.

Of je nu kiest voor een glutenarm dieet of moet door gezondheidsproblemen, deze ambachtelijke koekjes zijn héérlijk en zien er gewoon ook leuk uit!

De Generous glutenvrije koekjes zijn beschikbaar in 5 verschillende smaken. Maak kennis met:

Verkrijgbaar per pakje van 125 gr voor ‚ā¨ 4,95

Nu bestellen

Wat zeggen onze proefkonijnen ervan?


Cuberdon pralines: hoe worden ze gemaakt?

Op de Groentenmarkt in Gent woedde onlangs nog een hevige neuzekesoorlog. Twee verkopers van cuberdons gaan er geregeld met elkaar op de vuist over wie nu de échte Gentse neuzekes verkoopt. Eentje verkoopt namelijk cuberdons van Geldhof (die wij ook verkopen) en de andere neuzekes van Confiserie 2000. 

Als je het ons vraagt zijn de neuzekes van Geldhof de beste. ;)

In ons snoepwinkeltje kan je ook elke week verse pralines kopen. Die worden gemaakt door Reen en zijn echt superlekker. In het aanbod zit ook een lekkere cuberdon praline met donkere chocolade en een zachte vulling gemaakt van gesmolten cuberdons.

Die neuzekesoorlog is dus het ideaal moment om eens in haar atelier te gaan piepen hoe die cuberdon pralines gemaakt worden.




Nieuw: Sweet-Switch Chocolate Chip Cookies

Sweet Switch Chocolate chip koekjes met steviaNaast onze suikervrije snoepjes, hebben we iets nieuw in ons aanbod:

Deze suikervrije chocolate chip koekjes waren de eerste koekjes ter wereld met donkere chocolade die zoeter werd gemaakt met de natuurlijke zoetstof Stevia en bevatten geen toegevoegde suikers.

Sweet-Switch is een Belgisch bedrijf dat sinds enkele jaren lekkers maakt onder het motto ‚ÄúTasty & Healthy food, that makes you feel good !‚Ä̬†¬†

Verkrijgbaar in doosjes van 100gr voor ‚ā¨ 3,25

Nu bestellen

Wat zeggen onze proefkonijnen ervan?
- Marilise: "Heerlijke hartelijke koekjes, niet te zoet en toch smakelijk en suikervrij!"
- Talma: "Super cookies, zeker voor herhaling vatbaar."


Zoet trakteert! Ben jij onze 1000ste klant?

Al een maand lang kan je online snoep kopen op de webshop van Zoet, maar ook in ons snoepwinkeltje in Mechelen.

Ondertussen hebben we al meer dan 900 klanten over de vloer gehad. Voor de 1000ste doen we iets speciaal!

Aan dit tempo maken we deze week onze 1000ste klant gelukkig en die willen we graag verwennen met wat... Zoets!

Wat krijg je?

- 1000 gram snoep
- een Mechelenbon ter waarde van 1000 eurocent (waarmee je trouwens ook bij ons kan kopen)

Wat moet je doen?
Gewoon langskomen of online bestellen en hopen dat je de 1000ste klant bent. Succes!

UPDATE 24/04:
Onze 1000ste klant heette Jan Piet en hij kwam snoepjes en Gin-Tonic pralines kopen. :) 

 

 


Proefkonijnen gezocht

 

We zijn steeds op zoek naar aanvullingen van ons assortiment. Maar wie zijn wij om te beslissen wat jullie graag lusten? 
Daarom roepen we graag de hulp in van een aantal proefkonijnen om nieuwe producten te proeven.

Waar mag je je aan verwachten? 

  • Je schrijft je hieronder in
  • Uit alle inschrijvingen kiezen we, telkens we iets nieuws hebben, een paar mensen uit.
  • Die proefkonijnen ontvangen een pakketje met een nieuw snoepje, koekje, chocolaatje, ... dat we overwegen om op te nemen in ons aanbod.
  • Je geeft ons je ongesuikerde mening over de smaak, looks, verpakking, sfeer en gezelligheid.

We hebben natuurlijk niet elke week nieuwe producten om te testen, dus het kan even duren voor je iets krijgt. We proberen wel  te zorgen dat iedereen op de lijst eens een pakje toegestuurd krijgt! Vandaag hebben al een 80-tal van onze 300 proefkonijnen de kans gekregen om iets te proeven.

 


Zoet in de pers

We kregen de eerste weken enorm veel leuke reacties. Bedankt voor de bezoekjes, berichtjes, likes, tags, mentions, ...

Ze hebben allemaal mee geholpen om op de radar te komen van de pers. Een overzichtje van wat de pers over ons te vertellen had:

 

Radio Reflex 20-03-2014

 

'ZOET' OPENT IN KLEINSTE WINKELTJE VAN MECHELEN

 

Nieuwsblad.be 24-03-2014

"Dit online snoepwinkeltje doet je watertanden"

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140324_021

GVA.be 21-03-2014

"Snoepwinkeltje geopend in kleinste pand"

 

Het Nieuwsblad/Mechelen-Lier 21-03-2014 

De Streekkrant 02-04-2014

Gazet Van Antwerpen - 22-03-2014

Het Laatste Nieuws - 22-03-2014