Het Zoet blog

Binnenkort niet meer het kleinste winkeltje van Mechelen

Ons winkeltje van 8m² is wat te klein geworden. Met een beetje spijt in ons hart maar met veel goede moed naar de toekomst hebben we besloten dat het tijd is om te verhuizen. Gelukkig niet ver, het is maar naar de overkant! Weest gerust ons concept van het snoepwinkeltje zal blijven! Samen met Linde Van Eijnde van het grafisch bureau Roedel hebben we onze nieuwe winkel ingericht. De werken zijn gestart en binnenkort sturen we jullie allemaal bericht zodra we officieel openen! Groeten!Team ZOET

Lees meer →


Heerlijke Chai Latte Wafeltjes

baru om te drinken waffel waffels

Je vrienden of familie eens goed verwennen? Of gewoon jezelf :-) Deze heerlijke Chai Latte wafeltjes zullen zeker in de smaak vallen. (Je kan dit ook met de andere drink poeders maken!) 1. Benodigdheden 250gr zelfrijzende bloem 250gr kristalsuiker 250gr boter 3 eieren 1/4 tas bruisend water 1/4 tas melk 4 koffielepeltjes Barú Chai Latte poeder         2. Bereiding Smelt de boter op een zacht vuurtje Voeg de suiker toe en meng met een houten lepel Tijdens het roeren, voeg de bloem toe Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg. Klop het eiwit...

Lees meer →


Nieuw bij snoepzoet.be: Propercorn

online popcorn kopen popcorn propercorn propercorn in belgië verkooppunt zoet

Popcorn zoals je nooit eerder proefde: Propercorn is handmade, bevat weinig calorieën, en is gluten- en tarwevrij. En nu ook beschikbaar in België bij Zoet!  'Mijn vader was de verschrikkelijkste kok, maar hij maakte de allerbeste popcorn.' En zo is het hoe het Propercorn-verhaal begon. Samen met haar vader experimenteerde Cassandra Stavrou uren in de keuken om tot de perfecte popcorn te komen: lekker, glutenvrij, en met verse, natuurlijke ingrediënten. Met de vijf verschillende smaken is Propercorn, popcorn done properly, anders dan andere popcorn. En met hun originele verpakking, de hipste ooit.  Bovendien is het een gezonde snack met - afhankelijk van...

Lees meer →


Cuberdon cocktails

Cocktail Cuberdons Geldhof Recept

Verras deze zomer je vrienden met een lekkere cuberdon cocktail. In een vorige blogpost legden we uit hoe je van dit Gentse streekproduct zelf cuberdonsiroop kan maken. Die cuberdonsiroop kan je gebruiken om een aantal cocktails te maken. Cubergin & Tonic 3cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop 5cl Filliers Dry Gin 28 20cl Tonic (Fentimans of Fever Tree) Een paar framboosjes als garnituur Daiquiri Cuberdon 2cl (zelfgemaakte) cuberdonsiroop 4cl witte rum (Bacardi, Havana, ...) 4cl limoensap 1 neusje ter versiering  

Lees meer →


Hoe maak je zelf cuberdon siroop?

Cuberdons Cuberdonsiroop Dessert Geldhof Recept

Geldhof heeft een cuberdon siroop op de markt gebracht om je gerechten een extra toets te geven. Zo'n cuberdon siroop kan je perfect zelf maken. Als je cuberdons te lang hebt laten liggen en ze al een beetje beginnen versuikeren, kan je ze een tweede leven inblazen door ze te verwerken in een zelfgemaakte cuberdon siroop. Ideaal voor in dessertjes of cocktails! Zei daar iemand Cuberdon Gin Tonic? :)  Wat heb je nodig? 8 grote Cuberdons 12cl water 1 klein koffielepeltje ananassap. (een paar druppeltjes volstaan als je vers zuur ananassap hebt) (Voedsel)thermometer Bereiding Leg de cuberdons en het water...

Lees meer →