Hoe maak je zelf cuberdon siroop?

Recept: cuberdonsiroop maken

Geldhof heeft een cuberdon siroop op de markt gebracht om je gerechten een extra toets te geven. Zo'n cuberdon siroop kan je perfect zelf maken. Als je cuberdons te lang hebt laten liggen en ze al een beetje beginnen versuikeren, kan je ze een tweede leven inblazen door ze te verwerken in een zelfgemaakte cuberdon siroop. Ideaal voor in dessertjes of cocktails! Zei daar iemand Cuberdon Gin Tonic? :) 

Wat heb je nodig?

  • 8 grote Cuberdons
  • 12cl water
  • 1 klein koffielepeltje ananassap. (een paar druppeltjes volstaan als je vers zuur ananassap hebt)
  • (Voedsel)thermometer

Bereiding

  1. Leg de cuberdons en het water in een kookpotje en verwarm op een zacht vuurtje.
  2. Roer regelmatig zodat de cuberdons niet aan de pot beginnen kleven.
  3. Zorg dat dit alles niet begint te koken.
  4. Wanneer alle cuberdons opgelost zijn in het water, haal het kookpotje dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot 40°.
  5. Als de siroop deze temperatuur heeft, de temperatuur constant houden en het ananassap toevoegen.
  6. Laat het ananassap zich nu 15 min. mengen met de siroop en roer op regelmatige basis.
  7. Na 15 min. alles nog 1 maal opwarmen tot 80°.
  8. Koel al roerend af in een ijsbadje. (principe “au bain marie”).
  9. Giet dit alles in een fles met stop en bewaar in de koelkast.

Lijkt de siroop na een paar dagen terug wat stevig geworden? Gewoon even flink schudden als je hem uit de ijskast hebt gehaald. :)

Terug naar blog