Staking bpost

Update 8 (4/7 20u30)

Het lijkt erop dat bpost de achterstand zo goed als volledig heeft weggewerkt. Alle verzonden pakjes zijn gesorteerd en zullen spoedig uitgeleverd worden.

Onze excuses voor dit ongemak. We hebben er het beste van proberen maken en hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

------------------------------------

Update 7 (4/7 12u30)

Bpost is de achterstand aan het wegwerken. We merken dat pakketten die vrijdag (30/6) ** verzonden zijn nog niet verwerkt zijn maar volgens bpost zou dit op korte (hopelijk 1-2 dagen) termijn opgelost moeten zijn.

** Dit zijn de bestellingen van vorige week woensdag, donderdag en vrijdag samen.

------------------------------------

Update 6 (3/7 15u15)

Bpost is zonet de pakketten van vandaag komen ophalen en brengt ze naar het sorteercentrum Brussel X, echter zijn er daar nog steeds doelgerichte acties aan de gang horen we zeggen van de postbodes, zonder dat bpost daar officiëel over communiceerd.

Heb je vandaag of eerder al een verzendbevestiging-email ontvangen van ons? Dan is je pakket opgehaald door bpost en is het niet meer bij ons, ondanks de track & trace website van bpost dit laat uitschijnen.

------------------------------------

Update 5 (3/7 8u25)

De pakketten die bpost vorige week dinsdag 27/6 is komen ophalen zijn verwerkt door bpost en zijn momenteel onderweg naar de bestemming!

Pakketten die vrijdag (30/6) bij ons zijn opgehaald zijn helaas nog niet verwerkt door bpost maar zijn wel reeds opgehaald (!). Hierdoor blijft de status op de track & trace staan op "Voorbereiding van je pakje". Dit laat foutief uitblijken dat wij je pakket nog niet hebben verzonden maar dat klopt niet. Bpost past de status pas aan als ze je pakket hebben verwerkt in het sorteercentrum, dat is dus nog niet gebeurd.

We verwachten dat bpost de (gigantische) achterstand van de laatste week de komende dagen zal inhalen maar verdere vertragingen zijn niet uitgesloten.

Omdat bpost met een last in, first out sorteersysteem werkt is het mogelijk dat pakjes die later verzonden zijn eerst zullen toekomen..

------------------------------------

Update 4 (30/6 15u15)

Bpost is zonet alle pakjes bij ons komen ophalen, ze zijn dus onderweg naar het sorteercentrum.

Heb je van ons een verzendbevestiging ontvangen? (Dit is de email met de barcode van bpost in vermeld). Dan is je pakje niet meer bij ons en is het al bij bpost, ondanks de status op de track & trace nog in "Voorbereiding" staat!

------------------------------------

Update 3 (30/6 12u15)

Via onze postbode hebben we vernomen dat er geen stakingspost meer is aan het sorteercentrum en dat ze binnen weer aan de slag zijn.

Vandaag vertrekken er bij ons dus opnieuw bestellingen.

Bestellingen die dinsdag bij ons vertrokken zijn, staan al bij bpost en zijn in afwachting van verwerking.

Het spreekt (helaas) voorzich dat door het gigantische volume dat bpost nu moet inhalen er de komende dagen nog wat vertraging mogelijk is.

-------------------------------------

Update 2 (29/6 16u00)

We hebben onderstaand bericht ontvangen van bpost rond 16u00..
Pakjes morgen (vrijdag 30/6) verzenden is helaas geen zekerheid meer..

Bpost spreekt nog steeds van een regionale staking maar dat is het minimaliseren. Het grootste sorteercentrum van het land is in Brussel gevestigd. Daar worden onze (jullie) bestellingen verwerkt en gesorteerd voor distributie.

-------------------------

Update 1 (29/6 9u00)

We hopen je bestelling op vrijdag 30/6 te laten ophalen door bpost, dit is onder voorbehoud! Ondertussen blijven we wel aan het werk en maken we je bestelling verzendklaar zodat we, zodra mogelijk, direct kunnen aanleveren bij bpost voor verwerking.

De stakingsposten aan het sorteercentrum verdwijnen maar komen ook terug .. daarom vraagt bpost vandaag (29/6) nog niets aan te leveren.

-------------------------

Origineel bericht (28/6)

Door een onaangekondigde staking van bpost is er momenteel een grote hinder bij het uitleveren van de pakjes.

De directie van bpost spreekt van over regionale staking in Brussel en Wallonië maar de impact hiervan is te voelen in het hele land aangezien het sorteercentrum in Brussel de meeste pakketten van België verwerkt.

Bpost heeft ons aangeraden - en zelfs gevraagd - om woensdag 28/6 en donderdag 29/6 geen pakketten aan te leveren om zo nóg grotere vertragingen te voorkomen. Pakjes worden bij bpost met een last in, first out systeem verwerkt waardoor pakjes die tijdens de staking aangeleverd worden in het sorteercentrum mogelijk niet verwerkt worden en ook geen voorrang nadien krijgen.

Het is mogelijk dat je ondertussen van ons al een track & trace mail ontvangt, dit wil zeggen dat we je pakket inpakken en klaarzetten voor de volgende ophaling van bpost, zodat we geen tijd verliezen zodra het weer mogelijk is om te versturen!

Onze oprechte excuses voor dit ongemak maar dit is buiten onze wil en we communiceren zodra we info van bpost ontvangen.