Receptje: Crème brulée met cuberon

Een heel makkelijk en lekker dessertje met cuberdons: de crème brulée met cuberon van Sofie Dumont! (Dat rijmt. Kan geen toeval zijn!)

Wat heb je nodig?

  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 5 eieren
  • 100 g cuberdons (die kan je bij ons online kopen)
  • witte en bruine suiker

 

Bereiding

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit. Het eiwit hebben we niet nodig. (hier kan je wel nog ander lekkers mee maken)

  2. Vul een steelpannetje met de melk en doe er de cuberdons bij (Je snijdt ze best in 2 zodat ze sneller smelten)

  3. Laat opwarmen tot de cuberdons gesmolten zijn. Giet door een zeef in een kom. 

  4. Giet de 5 eidooiers en de room erbij en mix het goed onder elkaar. (Je kan eventueel nog een beetje kleurstof toevoegen om de kleur terug iets meer roos te maken.)

  5. Verwarm de oven voor op 90 graden.

  6. Giet het mengsel in potjes. Zet 1u in de oven op 90 graden. 

  7. Haal de crème brulée uit de oven en laat hem afkoelen in de koelkast. 

  8. Maak een mengeling van bruine en witte suiker en bedek de bovenkant van de crème brulée ermee. Met een bunzenbrandertje brand je zachtjes de suiker tot een krokant laagje. 

 

Je ziet het jezelf niet niet maken? Geen probleem. Hier is een filmpje waarin Sofie Dumont maakt. Ze toont ineens ook hoe je crème brulée vanille en citroengras maakt.